3 reacties

Zombies!

Ok, dit is niet voor iedereen, maar ik vind dit persoonlijk erg grappig.

Advertenties

3 reacties op “Zombies!

 1. Een had geen trek?

 2. Twee reacties hierop.

  Het is onder de categorie ‘grappig’ gezet en dat zou het moeten zijn. Echter dat is het niet.
  In de Bijbel staat een verhaal van Belsazar, die de bekers van de buit uit de tempel van Israël laat komen om daarmee zijn goden te eren op een feest. “Mene….” kwam er op de muur te staan. Hij misbruikte en onteerde dat wat God in Zijn dienst geheiligd had. Het betekende zijn ondergang (Daniël 6). In deze vergelijking vind ik dit dus niet grappig! Als zou het geen waarde in zich hebben. De echte humor heeft een ondertoon dat veel stof tot nadenken geeft. Dit laat een vreemdsoortig gevoel achter, afgezien van mijn geloofsschok!
  Dan een tweede: respect voor jouw intellectuele zoektocht krijgt met deze soort van inbreng wel erg last van erosie! Uiteraard is het een zaak van keuzes: heel het leven is daarmee volgepropt. Dat een mens zelf daar zelf in verantwoordelijk is, is evident. Dat jij het daarbij zwaarder en moeilijker hebt dan mensen die wel geloven maakt dat ik deze reactie plaats. Het enige referentiekader dat jij hebt, ben jezelf en jouw grip op de denklijnen en de filosofische bewegingen. Met dit soort van prenten toe te laten loop je de kans dat het in een hoek en sfeer van cynisme terecht komt. Behoed jezelf daarvoor, man!

 3. Tsja, humor is subjectief. Dat blijkt maar eens te meer. Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat het in ieder geval grappiger is dan wat er in vraag en antwoord 80 van de heidelbergse catechismus staat. Mijns inziens heeft dit dit juist wel een “ondertoon dat veel stof tot nadenken geeft”.

  Maar wat bedoel je precies met dat ik het zwaarder en moeilijker heb dan mensen die wel geloven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: